Μενού

Τρισδιάστατες Αναπαραστάσεις – Προϊστορικό Ενυδρείο δεινοσαύρων

3d - 2d animation

Τρισδιάστατες Αναπαραστάσεις – Προϊστορικό Ενυδρείο δεινοσαύρων

dunkleosteus 3d aquarium 02

Project: Τρισδιάστατο στερεοσκοπικό υποβρύχιο Προϊστορικό ενυδρείο
Company: Dinosauria park
Work: Τρισδιάστατη Μοντελοποίηση, Τρισδιάστατη Κινούμενη Εικόνα, Στερεοσκοπικό 3D, Οπτικά Εφέ (VFX), Σύνθεση, Προβολή 4D.
Year:
2014

3d liopleurodons zbrush model1
liopleurodons underwater scene

Μια στερεοσκοπική Προϊστορική Υποβρύχια Περιπέτεια

Σχεδιάσαμε, μοντελοποιήσαμε, εξοπλίσαμε με αρθρωτές κινήσεις και κινούμενες εικόνες 10 διαφορετικούς προϊστορικούς δεινόσαυρους ενυδρείου σε ποιότητα HD. Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν οι τελικές κινούμενες εικόνες/βίντεο που έπρεπε να είναι σε στερεοσκοπική 3D κινούμενη εικόνα και να παρουσιαστούν σε 4D προτζέκτορες πίσω προβολής, οπότε ο θεατής πρέπει να φοράει 3D γυαλιά. Δημιουργήσαμε διαφορετικές σκηνές υποβρύχιων προϊστορικών περιόδων, έχοντας πάντα κατά νου την κλίμακα του πραγματικού προϊστορικού πλάσματος, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν μεγαλύτερο σε μέγεθος από ένα λεωφορείο!

Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε εντυπωσιακούς υποβρύχιους κόσμους με φωτορεαλιστικές κινούμενες εικόνες και εκπληκτικά στερεοσκοπικά εφέ. Το θεματικό πάρκο Dinosauria είναι εξοπλισμένο με προτζέκτορες 4-D, που συνδυάζουν την παραγωγή HD μιας 3-D ταινίας με ειδικά αισθητηριακά εφέ που είναι ενσωματωμένα στο περιβάλλον.

3d model megalodon

Υλικά και υφές

Το υλικό για το δέρμα των υποβρύχιων θαλάσσιων δεινοσαύρων ήταν μια ακόμα δύσκολη υπόθεση επειδή δεν είχαμε αρκετές επιστημονικές αναφορές, οπότε έπρεπε να αυτοσχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε υλικά και υφές από τα σημερινά ζωντανά υποβρύχια θηλαστικά και οργανισμούς. Χρησιμοποιήσαμε υλικό από φάλαινες, φώκιες, υποβρύχια φίδια, καρχαρίες και δελφίνια, συνδυάζοντάς το με επιστημονική έρευνα και απολιθώματα.

3d material for dinosaur texture underwater
prehistoric Archelon turtle 4d aquarium

Προετοιμασία ενός τρισδιάστατου μοντέλου για αρθρώσεις και κινούμενη εικόνα

Το ίδιο πρόβλημα εμφανίστηκε με τις τρισδιάστατες αρθρώσεις και την κινούμενη εικόνα για την πραγματική υποβρύχια κίνηση των θαλάσσιων πλασμάτων, ώστε να μην φαίνονται αστεία. Έτσι, έπρεπε να γίνει έρευνα στους σημερινούς υποβρύχιους οργανισμούς σχετικά με τη δομή των οστών τους και την αίσθηση της υποβρύχιας κίνησης.

3d model mosasaur underwater prehistoric dinosaur
3d modeling animation nautilos
shonisaurus 3d modeling greece
3d modeling animation plesiosaurus heraklion

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Μετάβαση στο περιεχόμενο