Μενού

AR Glasses – Η Χρυσή Εποχή του AR πλησιάζει

AR Glasses – Η Χρυσή Εποχή του AR πλησιάζει

Ο αριθμός των εταιρειών που κατασκευάζουν και πωλούν AR glasses είναι σχετικά υψηλός. Ο υψηλός αριθμός αυξάνει τον ανταγωνισμό στην ποιότητα του προϊόντος, αλλά κανένα δεν φαίνεται να δίνει μια απότομη στροφή στη βιομηχανία γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας. Ναι, τα γυαλιά AR είναι εδώ που υπόσχονται να μειώσουν την ανάγκη χρήσης τηλεφώνου ενώ βρίσκεστε στο δρόμο και πολλά άλλα!

Τα πάντα για τα γυαλιά AR (AR Glasses)

Ας βουτήξουμε στις λεπτομέρειες των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας!

Τι είναι τα γυαλιά AR;

Στην αναφορά της λέξης γυαλιά, τα γυαλιά οράσεως ή ηλίου έρχονται στο μυαλό. Μπορεί να είναι από οποιαδήποτε μάρκα όπως η Burberry ή η Oakley. Τι γίνεται όμως με τα γυαλιά AR που καμία από τις συμβατικές μάρκες γυαλιών δεν είναι κοντά στην κατασκευή και την κυκλοφορία τους; Ναι, τι γίνεται με τους προγραμματιστές AR Glasses όπως η Apple, το Snapchat και η Microsoft;

Σήμερα, είναι πολύ κοντά η στιγμή που οι περισσότεροι άνθρωποι θα κατευθύνονταν στο κατάστημα της Apple για να πάρουν το νέο τους ζευγάρι γυαλιά, όχι για το σχέδιο αλλά για τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας. Όχι μόνο η Apple, υπάρχουν πολλές εταιρείες-γίγαντες της βιομηχανίας της τεχνολογίας που είτε προσφέρουν ήδη είτε πρόκειται να προσφέρουν γυαλιά AR στο κοντινό μέλλον. Αυτές οι εταιρείες περιλαμβάνουν τις Lenovo, Microsoft, Google, Toshiba και πολλές άλλες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple έχει δηλώσει ότι θα έρθει μια στιγμή που τα γυαλιά AR θα είναι τόσο στάνταρ όσο η κατανάλωση τριών γευμάτων την ημέρα.

Τι κάνει τα γυαλιά AR ξεχωριστά;

Πριν υποθέσετε ότι τα γυαλιά AR θα σας κάνουν να μοιάζετε με ρομπότ λόγω των χαρακτηριστικών τους, θέλουμε να σας διαβεβαιαώσουμε ότι θα μοιάζουν με κανονικά γυαλιά. Με μια συνηθισμένη εμφάνιση και προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, θα μπορείτε σύντομα να απολαύσετε τα πλεονεκτήματα τους χωρίς να τα παρατηρεί κάποιος γύρω σας. Επιπλέον, ο φακός επαυξημένης πραγματικότητας θα σας προσφέρει όλες τις λειτουργίες που σας προσφέρει το κινητό σας τηλέφωνο. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα χρήσης AR γυαλιών είναι η παροχή οδηγιών στον χρήστη όπως για παράδειγμα ονόματα δρόμων, βοηθητικά βέλη ποτ δείχνουν τη διαδρομή και πολλά άλλα.

Εκτός από τις οδηγίες, μπορείτε ακόμη και να αγοράσετε εισητήρια συναυλιών χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή σας. Ναι, όταν συναντήσετε μια διαφημιστική πινακίδα ή μια διαφήμιση για μια εκδήλωση στην πόλη, μπορείτε να δείτε την αφίσα με πολύ πιο συναρπαστικό τρόπο και να χρησιμοποιήσετε τη φωνητική σας εντολή για να αγοράσετε τα εισιτήρια.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που υπόσχονται να μας προσφέρουν τα AR γυαλιά. Για μια καλύτερη επίδειξη των λειτουργιών που μπροούν να προσφέρουν ας δούμε τα Snapchat Spectacles!

Snapchat Spectacles 3

Το Snapchat Spectacles 3 είναι μια προσθήκη στις προηγμένες δυνατότητες και τις ψυχαγωγικές επιλογές που προσφέρει το Snap-chat. Αυτά τα γυαλιά φροντίζουν για την προσθήκη τρισδιάστατων στοιχείων στο περιβάλλον όπως για παράδειγμα ιπτάμενα πουλιά ή οτιδήποτε άλλο. Η προσθήκη του Snapchat ως φορητή έκδοση στην αγορά αλλάζει σταδιακά τον τρόπο με τον οποίο οι δημιουργοί περιεχομένου εξυπηρετούν τους χρήστες τους.

Φανταστείτε να βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου δεν χρειάζεται να κοιτάτε κάτω και ξεκλειδώστε το τηλέφωνό σας για να δείτε οδηγίες, καθώς θα μπορείτε να έχτε άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες μέσω των γυαλιών σας. Δεν θα ήταν εύκολο και θα άλλαζε τη ζωή; Το μόνο πράγμα που έχει να κάνει ο κόσμος τώρα είναι να περιμένει τα γυαλιά AR να γίνουν ένα προϊόν θα ενσωματωθεί πλήρως στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

0 Comments Leave a reply

    Leave a comment

    Your comment(click button to send)

    This is a unique website which will require a more modern browser to work!

    Please upgrade today!

    Μετάβαση στο περιεχόμενο