Μενού

Η χρήση AR στην Εκπαίδευση Ασφάλειας

Η χρήση AR στην Εκπαίδευση Ασφάλειας

Κάθε χρόνο συμβαίνουν αρκετοί τραυματισμοί στο χώρο εργασίας που πολλές φορές οδηγούν ακόμα και σε θάνατο εργαζομέων. Ως αποτέλεσμα και για την αποφυγή περιστατικών στο μέλλον, οι βιομηχανίες πρέπει να λαμβάνουν βασικά μέτρα ασφάλειας στο χώρο εργασίας για την αποφυγή ατυχημάτων. Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η τεχνολογία AR.

Το AR είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις βιομηχανίες να εκπαιδεύουν τους εργαζομένους τους για την αποφυγή ατυχημάτων. Αν και το VR είναι ένα πολλά υποσχόμενο εργαλείο για εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας, το AR είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό.

Τι είναι η Εκπαίδευση Επαυξημένης Πραγματικότητας;

Η χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας στην εκπαίδευση ασφάλειας προσφέρει μια πιο αυθεντική εμπειρία από την εικονική πραγματικότητα. Στην εικονική πραγματικότητα, ο χρήστης φοράει ένα headset και βιώνει έναν εικονικό κόσμο. Όσο για την Augment Reality, μπορεί να εμφανίζει υλικό που να εμπλέκεται με τον πραγματικό κόσμο δημιουργόντας μια ρεαλιστική εμπειρία.

Για εκπαίδευση AR, ένας χρήστης μπορεί να χρειαστεί μια συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας ή ένα smartphone.

Το AR είναι ένας διαδραστικός τρόπος εκπαίδευσης εργαζομένων. Δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν επαφή με αντικείμενα και καταστάσεις που μπορεί να συναντήσουν στην πραγματική ζωή. Υπάρχουν επίσης εφαρμογές AR εύκολα διαθέσιμες για τους χρήστες που μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό με τη χρήση των smartphone τους χωρίς να φορούν κάποια συσκευή όπως ένα headset.

Η χρήση της Επαυξημένης Πραγματικότητας στην εκπαίδευση για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας έχει πολλά οφέλη. Η επαυξημένη πραγματικότητα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εξασκήσουν νέες δεξιότητες με ελάχιστο κίνδυνο.

 

Οφέλη από τη χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας στην εκαπαίδευση

Τα εργατικά ατυχήματα κοστίζουν στις βιομηχανίες πάνω από 59 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Εδώ συζητήσαμε τα οφέλη της τεχνολογίας AR στην εκπαίδευση για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας:

1. Παράγοντας χαμηλού κινδύνου

Το AR δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους χωρίς το φόβο των κινδύνων. Διεγείροντας επικίνδυνες καταστάσεις, οι εργαζόμενοι θα γνωρίζουν τις συνέπειες της μη τήρησης των οδηγιών.

Οι πρακτικές εμπειρίες θα επιτρέψουν στους εκπαιδευόμενους να απομνημονεύσουν τα πράγματα που χρειάζονται για να παραμείνουν ασφαλείς. Η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) είναι ιδανική για την εκπαίδευση των εργαζομένων και τους βοηθάει να χειρίζονται πραγματικές καταστάσεις.

2. Μειωμένο κόστος εκπαίδευσης

Οι βιομηχανίες πρέπει να επενδύσουν στην εκπαίδευση για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας για την πρόληψη ατυχημάτων. Δυστυχώς, η επένδυση στη διοργάνωση μαθημάτων κατάρτισης για υπαλλήλους μπορεί να είναι δαπανηρή για την εταιρεία και πολύ συχνά παραμελείται.

Η επαυξημένη πραγματικότητα προσφέρει μια φθηνότερη λύση και χρειάζεται επίσης λιγότερος χρόνος για την εκπαίδευση ατόμων. Εάν οι βιομηχανίες συνέχιζαν να χρησιμοποιούν την παραδοσιακή μέθοδο εκπαίδευσης, θα μπορούσε να τους κοστίσει πολλά χρήματα.

Το AR σημαίνει λιγότερους πόρους εκπαίδευσης και οι εργαζόμενοι χρειάζονται μόνο ένα smartphone για να α[ποκτήσουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό.

3. Καθηλωτική Εκπαίδευση

Η εκπαίδευση επαυξημένης πραγματικότητας στο χώρο εργασίας  επιτρέπει στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν ένα διαδραστικό περιβάλλον μάθησης. Η τεχνολογία AR επιπλέον αυξάνει τις δυνατότητες των εργαζομένων να συμμετάσχουν στις εκπαιδευτικές συνεδρίες.

Επιπλέον, δημιουργεί ασφαλή εκπαίδευση στο χώρο εργασίας καθώς δεν ανταποκρίνεται σε κανέναν παράγοντα κινδύνου. Οι εκπαιδευόμενοι δεν χρειάζεται να είναι παρόντες στην ακριβή τοποθεσία της δραστηριότητας. Οι εργαζόμενοι μπορούν να εξασκήσουν τις δεξιότητες όσο θέλουν μέχρι να τις κατακτήσουν πλήρως.

Η εκπαίδευση AR επιτρέπει στους εργαζόμενους να ανακαλούν πληροφορίες με 30%  μεγαλύτερη ακρίβεια από την παραδοσιακή εκπαίδευση.

4. Εξασκηθείτε εκ των προτέρων

Πολλές βιομηχανίες χρειάζονται οι εκπαιδευόμενοι τους να έχουν πλήρη γνώση πριν αναλάβουν ευθύνες. Το AR επιτρέπει τη δημιουργία προσομοιωμένων σεναρίων για εκπαιδευόμενους που είναι ακίνδυνα και ασφαλή.

Η τεχνολογία επίσης βοηθά τους εργοδότες να δημιουργήσουν μια ακριβή προσομοίωση καταστάσεων που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευόμενοι. Επιτρέπει στους εκπαιδευόμενους να διορθώσουν τα λάθη τους εκ των προτέρων.

5. Προσαρμόστε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Κάθε κλάδος είναι διαφορετικός στη διαδικασία εκπαίδευσης των εργαζομένων του. Οι εργαζόμενοι μπορεί να αντιμετωπίσουν μοναδικές προκλήσεις με βάση τον κλάδο τους και την τοποθεσία τους. Η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας είναι ευέλικτη για τη δημιουργία εκπαίδευσης για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας.

Η AR μπορεί να φιλοξενήσει μια εξατομικευμένη εμπειρία εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους με βάση τον κλάδο τους. Οι εταιρείες μπορούν επίσης να σχεδιάσουν ευέλικτες εκπαιδευτικές συνεδρίες με βάση τις ατομικές τους ανάγκες.

 

Η κατώτατη γραμμή!

Η επαυξημένη πραγματικότητα είναι ένας ευεργετικός τρόπος διδασκαλίας ενός ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας. Το AR μπορεί να προσελκύσει τους εργαζόμενους καθώς βοηθά τους εκπαιδευόμενους να κατακτήσουν την άνεση της εργασίας τους. Η εκπαίδευση επαυξημένης πραγματικότητας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των πιθανοτήτων ατυχημάτων στο χώρο εργασίας.

0 Comments Leave a reply

    Leave a comment

    Your comment(click button to send)

    This is a unique website which will require a more modern browser to work!

    Please upgrade today!

    Μετάβαση στο περιεχόμενο