Μενού

Εικονική Πραγματικότητα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο

interactive applications, virtual reality applications, VR and AR interactive experiences / walkthroughs

Εικονική Πραγματικότητα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Εικονική Πραγματικότητα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Έργο: VR BENIZELOS: Immersive VR Experience of the Renished Politic.
Πελάτης: Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στην Ελλάδα, Κρήτη.
Εργασία: VR Visualization, Character Design, 3d animation, 3d modeling, rigging χαρακτήρων και animation, design storyboard.
Έτος: 2024

Υλοποίηση Εφαρμογής Εικονικής Πραγματικότητας στο Μουσείο Χαλέπας Χανίων Κρήτης

Καθηλωτικές εμπειρίες VR που αφορούν τις απόπειρες δολοφονίας κατά του Ελευθέριου Κ. Βενιζέλου.

Σε μια προσπάθεια να εμπλουτίσει τις εμπειρίες των επισκεπτών, το μουσείο επιδιώκει να ενσωματώσει μια εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας αιχμής (VR).

 

Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να χρησιμοποιήσει συσκευές Oculus Quest για να προσφέρει ανεκτίμητες πληροφορίες για δύο απόπειρες δολοφονίας κατά του Βενιζέλου – μια στο Παρίσι το 1920 και μια άλλη στην Αθήνα το 1933.

Πλοήγηση και αλληλεπίδραση

Η εφαρμογή διευκολύνει την πλοήγηση σε πρώτο πρόσωπο, καθοδηγώντας τους χρήστες σε προκαθορισμένες διαδρομές εικονικής περιήγησης που καλύπτουν τα σημαντικά σημεία κάθε απόπειρας δολοφονίας.

 

Οι χρήστες μεταβαίνουν απρόσκοπτα μεταξύ αυτών των προκαθορισμένων μονοπατιών, ενισχύοντας την κατανόησή τους για τα ιστορικά γεγονότα.

UI VR Menu Benizelos

Σύνθεση 3D περιβάλλοντος και Ενσωμάτωσης Τρισδιάστατων Μοντέλων

Η εφαρμογή διαθέτει σύνθεση τρισδιάστατων τοπίων που αντιστοιχούν σε διάφορες ιστορικές περιόδους, (Paris Leon, σιδηροδρομικός σταθμός 1920 + Αθήνα 1933) ενσωματώνοντας προσεκτικά σχεδιασμένα μοντέλα και διαδραστικά στοιχεία.

 

Η δημιουργία τρισδιάστατων τοπίων και χώρων βασίστηκε σε υπάρχοντα γεωγραφικά δεδομένα, διασφαλίζοντας ακρίβεια και αυθεντικότητα.

Τρισδιάστατη μοντελοποίηση και animation χαρακτήρων

Εκτός από τα καθηλωτικά περιβάλλοντα, η εφαρμογή VR ενσωματώνει ρεαλιστική τρισδιάστατη μοντελοποίηση και animation χαρακτήρων που εμπλέκονται στα ιστορικά γεγονότα

 

Μέσω της σχολαστικής προσοχής στη λεπτομέρεια, οι χαρακτήρες ζωντανεύουν, παρέχοντας στους χρήστες μια συναρπαστική οπτική αναπαράσταση βασικών φιγούρων και των πράξεών τους κατά τις απόπειρες δολοφονίας.

3d landscapes models world space Benizelos

Πριν από την ενσωμάτωση στη σκηνή VR, οι τρισδιάστατοι χαρακτήρες υποβλήθηκαν σε εκτεταμένη βελτιστοποίηση για να διασφαλίσουν βέλτιστη απόδοση και καθηλωτικές εμπειρίες.

 

Τεχνικές όπως η μείωση του πολυγώνων, η βελτιστοποίηση υφής και η απλοποίηση της γεωμετρίας χρησιμοποιήθηκαν για τον ενσωμάτωση των χαρακτήρων χωρίς να επηρεάζεται η οπτική πιστότητα.

Αυτά τα δυναμικά στοιχεία ενισχύουν περαιτέρω την καθηλωτική εμπειρία, επιτρέποντας στους επισκέπτες να ασχοληθούν με την ιστορία με ζωντανό και εντυπωσιακό τρόπο.

 

Συνδυάζοντας την αφήγηση με την υπερσύγχρονη τεχνολογία VR, το Μουσείο Ελευθέριου Βενιζέλου θέτει νέα πρότυπα στην ιστορική εκπαίδευση και την αφοσίωση των επισκεπτών. Μέσω της σχολαστικής προσοχής στη λεπτομέρεια, η εφαρμογή VR προσφέρει μια απαράμιλλη πλατφόρμα για την εξερεύνηση και την κατανόηση κομβικών στιγμών της ελληνικής ιστορίας.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Μετάβαση στο περιεχόμενο