Μενού

Διαδραστικές Εγκαταστάσεις – Εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας στο Ηράκλειο Κρήτης

interactive installations augmented reality applications Heraklion Crete

Μέσω αυτής της διαδραστικής εγκατάστασης, θέλαμε να προσφέρουμε στα παιδιά έναν νέο τρόπο να εξασκήσουν το μυαλό τους και τις ικανότητές τους στο σκίτσο. Προσφέραμε την ικανότητα αλληλεπίδρασης με τις δημιουργίες τους στον πραγματικό κόσμο όπως δεν έχει ξαναγίνει.

 

Για αυτήν την υδάτινη διαδραστική εγκατάσταση, τοποθετήσαμε μια υποβρύχια προβολή ενυδρείου μήκους 3 μέτρων. Το συνδυάσαμε με μια συσκευή σάρωσης σελίδων χρωματισμού, με ένα λογισμικό που επιτρέπει το σκανάρισμα και την αναγνώριση των σελίδων χρωματισμού «Ψαρώνεις» χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες αναγνώρισης εικόνας. Έτσι καταφέραμε να μετατρέψουμε τα σχέδια των παιδιών σε περιεχόμενο επαυξημένης πραγματικότητας AR και να δημιουργήσουμε 3D ψάρια στην προβολή που οι υφές τους είναι σχεδιασμένες από τους μικρούς μας επισκέπτες.

Έργο: Διαδραστική Εμπειρία Πολυμέσων με Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR)
Πελάτης: Cretaquarium – Θαλασσόκοσμος Κρήτη
Δουλειά: Διαδραστικά εκθέματα για παιδιά με λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας, εγκατάσταση συσκευής σάρωσης πολυμέσων, εγκατάσταση υποβρύχιας προβολής ενυδρείου
Έτος: 2016

interactive installations explanation
concepts psaroneis augmented reality 3d characters

Η εφαρμογή αναγνωρίζει τον χαρακτήρα που αποτελεί marker και τα χρώματά του και θα τον μετατρέψει σε πραγματικό χρόνο σε ένα μοντέλο ψαριού 3D AR που κολυμπά στην εικονική δεξαμενή του ενυδρείου. Το λογισμικό σάρωσης παίρνει την υφή απευθείας από την σελίδα χρωματισμού και την εφαρμόζει σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο «Ψαρώνεις» που εμφανίζεται στην τρισδιάστατη σκηνή.

Επισκεφτείτε: linkedin

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Μετάβαση στο περιεχόμενο